Ervaring, literatuurstudie en actualiteit zorgen voor een boeiende reis door de Italiaanse cultuur. Handgebaren en anekdotes zorgen voor een vrolijke noot die u een andere kijk op La Bella Italia geven!

Wat spannend dat je wilt emigreren naar Italië! Er staat je een bijzondere tijd te wachten waarin een goede voorbereiding op de grote stap je heel veel voordeel oplevert. Emigratie maakt veel emoties los omdat je je vertrouwde omgeving in Nederland achterlaat en je gaat onderdompelen in de Italiaanse cultuur.

Wellicht ben je eerder op vakantie geweest naar La Bella Italia. En heb je al een beetje kennis gemaakt met de Italiaanse taal en de veelgebruikte handgebaren. Maar hoe kun je nou het beste integreren in het Italiaanse leven? Wat zijn eigenlijk de gebruiken van het land en op welke manier kun je mogelijke aanpassingsproblemen voorkomen?

Italiessimo kan je met een culturele training een eind op weg helpen om de geschreven en ongeschreven regels onder de knie te krijgen. Deze drie uur durende training laat je kennis maken met de normen en waarden van de Italianen: met een flinke dosis humor krijg je een kijkje in hun levensstijl en krijg je voldoende handvatten om je staande te houden in dit mediterrane land. Na afloop van de training beschik je over voldoende mentale bagage om vol energie je leven te laten bruisen in Italië.